hÄRNÖSANDS dRAGHUNDSKLUBB

-FÖRENINGEN

Härnösands Draghundsklubb

VÅR HISTORIA

Härnösand har varit en väldigt aktiv klubb inom draghundsport i över 50 år. Lars-Ove Åsander, klubbens eldsjäl, var en av dom som var med och startade upp draghundsverksamheten. På den tiden utövades verksamheten i brukshundsklubbens regi.
Han byggde upp en stark och aktiv förening med träning, tävling och aktiviteter året runt, i ur och skur.

År 2015 bildades Härnösands draghundsklubb. Vi har fortsatt i samma anda med gemensamma arrangemang och fin sammanhållning. Klubben har varit framgångsrik på både internationella och nationella mästerskap.

Vår Vision

Vår vision är att fler ska upptäcka draghundssporten.
Att ska känna sig välkomna oavsett vilken hund som används och vilken nivå man vill träna på.
 Vi vill främja god hundhållning och verka för en dopingfri idrott för både hund och människa.

Ordförande, Marie Sjölund

Sekreterare, Sandra Åsander