hÄRNÖSANDS dRAGHUNDSKLUBB

-Våra Träningar

Barmarkssäsongen Maj-Okt

På barmarken kör vi Löpning, Cykel eller Sparkcykel med hund. Hunden sitter då fast i antingen oss med hjälp av ett midjebälte eller i cykeln, sparkcykeln. 

Träningarna kör igång oftast i Maj, men det beror lite på väder. I Klubben kör vi alla stilar och träningarna är utformad så att man kan vara med oavsett vilken stil man kör.

Vintersäsongen
Nov-Apr

På vintern kör vi det som kallas Nordisk Stil.  Det innebär att vi åker skidor och har hunden i lina framför oss.  Fartfyllt och otroligt roligt.

Det finns olika varianter även här: 
Linkörning- När hunden är kopplad direkt till oss i ett midjebälte.
Pulka- Se bilden, då har man en pulka mellan sig själv och hunden. Lite tyngre och ställer lite högre krav både på fysik och lydnad.
I Tävling finns även en klass som heter Combined, då köra man en del pulka för att sedan koppla loss pulkan (utan att tappa hunden) och köra en sista del linkörning.

Härnösands Draghundklubb- Gruppen kör styrketräning

Upplägget på våra träningar

Vi börjar våra träningar med att träna hundarna. Kom i god tid till passet så att du hinner värma upp dig och hunden före. Vid hundträningen kör vi olika upplägg, ibland tränar vi fritt efter egna önskemål och ibland mer fokuserat som t ex tidsträning, backträning, fokus på omkörningar m.m. 
Är det varmt ute kan det ibland bli ett enklare lydnadspass istället för dragträning.  Vid för höga temperaturer lämnar vi hundarna hemma och kör ett pass utan dem.

Efter hundträningen så kör vi själva ett pass. Ofta intervaller av något slag och på barmarkssäsongen avslutar vi med lite styrka. Ibland tar vi även ett mysigt distanspass tillsammans.

Träningarna går alltid att köra efter ens egna förmåga, vi har medlemmar som är glada motionärer och de som kör på högsta nivå. Alla är välkomna!

Kalender